Dorpsstraat 5, De wijk

Omschrijving

Prachtig gesitueerd en zeer goed onderhouden MONUMENTALE HERENBOERDERIJ op totaal 9.329 m² grond. Dit schitterende object is gelegen bij de entree van het leuke dorp De Wijk, dat grenst aan het Reestdal. Monumentale bomen, een prachtige tuinmuur, vijver, paddocks en een fraaie oprijlaan completeren dit object tot een uniek geheel.

Het schitterende herenhuis is gebouwd in 1885 en met respect voor het "oude" en behoud van de vele authentieke elementen volledig gerestaureerd. Het achterhuis is geheel nieuw onder architectuur (Wouda & vd Schaaf) gerealiseerd. In 2006 heeft de laatste update plaatsgevonden. Het geheel leent zich door de indeling naast wonen ook erg goed voor een combinatie van wonen en werken aan huis.

Indeling:
begane grond:
entree/hal via prachtige voordeur met esculaap, werkkamer, sfeervolle woonkamer met open haard, mooie en zeer royale woonkeuken (SieMatic) met alle inbouwapparatuur (kookplaat, wasemkap, oven, combi magnetron, koelkast, vaatwasser), eetgedeelte, dakramen en een houtkachel, kelder, bijkeuken met extra aanrechtblok, hal met toilet en garderobe-nis, masterbedroom met walk-in-closet en privé badkamer voorzien van dubbele wastafel, douche en ligbad, inpandige dubbele garage met berging en de aangebouwde paardenstal met zolder.

Eerste verdieping herenhuis: overloop met inloopkast, 3 royale slaapkamers en een badkamer voorzien van dubbele wastafel, douche, toilet en ligbad.

Eerste verdieping achterhuis: overloop, toilet, kantoor/werkkamer met pantry, archiefruimte en een heel groot kantoor/relaxruimte. Deze open ruimte biedt vele mogelijkheden.

Op de tweede verdieping zijn twee enorme bergzolders aanwezig waarvan er een met vaste trap is te bereiken.

Deze goed geïsoleerde boerderij is voorzien van vloerverwarming en ademt rust en ruimte.

De grond rond het pand bestaat uit verschillende afdelingen.
Het ruime erf is stijlvol bestraat en via een dubbele oprijlaan bereikbaar. In de parkachtige Engelse landschapstuin bevinden zich de bijzondere tuinmuur, een prachtige vijver, twee monumentale beuken, een contrasterend strak prieel, een zonneterras, een houtstek en een weiland met een rijbak, zodat het houden van dieren tot de mogelijkheden behoort!!

Er is eventueel meer grond (ca. 2 ha.) bij te kopen.

Kortom een uniek object in-/aan de rand van- het dorp met veel ruimte zowel in het pand als eromheen in een fantastische ambiance!

Share